Drage koleginice i kolege,

Trenutak u kojem vam se obraćamo je veoma težak, u privatnom smislu veoma osetljiv, u profesionalnom naporan za mnoge od vas, više nego ikad, a pravi izazovi su tek pred nama, posebno naše struke koja u ovim vremenima nosi veliki deo tereta u borbi protiv COVID-19.

Upravni odbor izražava veliko poštovanje i podršku koleginicama i kolegama za požrtvovan i predan rad na prijemu Infektivnih klinika svih Kliničkih centara, odeljenjima za infektivne bolesti svih bolnica, klinikama i odeljenjima pulmologije i svih ostalih ustanova koje su u sistemu borbe protiv COVID-19.

Istovremeno izražavamo veliko poštovanje i podršku svim našim dragim koleginicama i kolegama medicinskim sestrama i tehničarima, koje na svim pomenutim mestima nesumnjivo nose najveći teret. Takođe, poštovanje i podrška i svim drugim zdravstvenim profilima…

Ovom prilikom želimo da vas obavestimo da će sve aktivnosti Upravnog odbora i udruženja biti nastavljene po završetku vanrednog stanja. U međuvremenu, na sajtu udruženja, objavljivaćemo sve korisne informacije i savete od praktičnog značaja za našu struku, a u vezi sa COVID-19.

U tom smislu, da bi svi članovi blagovremeno dobijali informacije, naše udruženje je realizovalo ideju i jedan od zaključaka 2. redovne sednice Upravnog odbora održane 06.02.2020. godine, a to je izrada aplikacije za mobilne telefone. Trenutno je dostupna aplikacija za ANDROID mobilne telefone, a u narednom periodu omogućićemo i aplikaciju za IOS (iPhone) telefone. Aplikaciju možete preuzeti na Google Play prodavnici, tako što ćete u pretragu ukucati USMRS, ili putem ovog linka.
Za svaku novu objavu na sajtu (informacije, izveštaji, saveti…) istog trenutka ćete dobiti obaveštenje/notifikaciju na vašem mobilnom telefonu/aplikaciji. Jednim dodirom na obaveštenje bićete direktno preusmereni na sajt i najnoviju objavu. Naravno, nakon toga možete ostati na sajtu i prema svom interesovanju pretraživati sve kategorije sajta.

Realizacija drugih ideja i planova sačekaće neka bolja vremena.

Do tada vam želimo sve najbolje i da istrajete u ovoj borbi, čuvajte sebe i svoje najdraže…

Upravni odbor